L'ecosistema litoral

Els ecosistemes litorals són hàbitats molt fràgils que estan sotmessos a una forta pressió humana. Coneixerem la fauna i la flora típica d'aquests espais i durem a terme petites experiències per descobrir les seves principals amenaces.

Rastres, empremptes i senyals

No tots els animals són fàcilment observables. Alguns s'amaguen quan veuen persones, d'altres només surten a la nit, però si parem atenció podem descobrir moltes pistes sobre qui habita al nostre voltant.

Insectes de tota mena

Els insectes són el grup d’animals més nombrós al planeta. Tots aquests invertebrats reuneixen unes característiques diferencials que ens permeten identificar-los com a insectes, però la varietat de mides, formes i colors que presenten és infinita.

La natura al detall

Saps com són les ales d'una papallona de prop? Heu vist mai el nucli d'una cèl·lula? A través d'aquesta activitat descobrirem els detalls diminuts que amaga la natura i farem una aproximació al treball de laboratori.

El niu i l'ou

La varietat de mides i colors que es presenta en el món de les aus és quasi infinit. Aquesta es reflecteix també en la varietat de nius i ous que podem trobar a la natura.

El tritó del Montseny

El tritó del Montseny és una espècie d'amfibi en perill crític d’extinció que es troba exclusivament al Montseny i és l’únic vertebrat endèmic de Catalunya. En aquesta xerrada els alumnes descobriran qui és, on viu, que menja, les seves principals amenaces i que podem fer per ajudar-lo.

Amfibi o rèptil

Sovint confonem amfibis i rèptils. En que es diferencien? Són el mateix els llangardaixos i les salamandres? Per què son tant iguals i a la vegada tant diferents?

Exòtics

La proliferació de flora i fauna al·lòctona és un dels principals motius de la pèrdua de biodiversitat al planeta. La fauna i flora exòtica competeix amb la biodiversitat autòctona, provocant la la desaparició o el desplaçament de moltes espècies característics del nostre entorn.

Dibuixem la natura

Us heu fixat mai que la majoria de guies de plantes i animals estan fetes amb dibuixos? La il·lustració científica és una tècnica que fa segles que s’utilitza per estudiar la natura. En aquest taller ens introduïrem en aquesta tècnica aprenent a dibuixar diferents animals en un quadern naturalista de la mà d’una experta

Vida a l'aigua dolça

La vida a les aigües dolces es exuberant. No obstant, l’equilibri entre tots els elements presents en aquests ecosistemes és pot alterar fàcilment. Descobrirem diferents aquaris representatius d’aquesta vida a les aigües dolces i analitzarem els paràmetres fisioquímics de l’aigua per esbrinar que està passant en cadascun d’ells.

Vols organitzar una activitat d'educació ambiental?

CONTACTE

Carrer Dinamarca 8

43882 Calafell, Tarragona

637 29 20 84

info@creac.cat